Dinsdag 2 november 2021

Na ons ochtendritueel zijn we eind van de morgen weer vertrokken. Het is wat regenachtig weer. We doen eerst boodschappen in Duisburg en gaan dan naar Landschaftspark Duisburg-Nord.

Het Landschaftspark is een hoogovencomplex dat in 1902 gebouwd werd door de ‘Rheinische Stahlwerke zu Meiderich bei Ruhrort’ en werd later overgenomen door de Thyssen groep. Tijdens de tweede wereld oorlog werd het zwaar beschadigd. In de jaren 50 werd het weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens te klein geworden en werd het gesloten. Het is nu een openbaar park waarbij het vooral ,voor recreatie doeleinden wordt gebruikt o.a. Klimmuren, klimroutes, duiken in de gastank en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Maar ook de moeite om er zo doorheen te lopen. Indrukwekkend!!

Overnacht hebben we op de parkeerplaats bij het Landschaftspark.