Een dagje uit met mijn kollega.

Vrijdag was een feestdag in China. “Tomb Sweeping Day” Leuk hé? Wij kennen dat als Allerzielen. Het betekent dat men de graven van zijn dierbaren bezoekt en het graf weer netjes aanveegt, schoonmaakt, plantjes erbij of erop, lichtjes erop en wat alles nog meer in je cultuur past.

Het laat zien dat we werkelijk niet van elkaar verschillen als het om de belangrijke dingen aankomt. We kunnen op allerlei manieren, al dan niet bepaald door onze omstandigheden hetzelfde nastreven. Ik heb eens ergens gelezen dat er drie universele motivatoren zijn. De eerste is “Leven”. De tweede is “Liefhebben of geliefd worden”. De derde is “Iets nalaten”.

Ik denk dat dat waar is en voor iedereen in de wereld opgaat. De manier waarop kan enorm verschillen, Zozeer zelfs dat we die “andere” manier maar heel moeilijk kunnen accepteren. De motivatie is echter dezelfde. Let wel, ik heb het hier niet over de persoonlijke motivatie van individuen. Nou, voordat het al te zweverig wordt: Verslag Van De Dag……

We hebben samen twee parken in Changzhou bezocht. Het Dong Po Park en het Hong Mei Park. Ik heb genoten. Allervriendelijkste, openhartige mensen die het ook leuk vonden naar mijn lengte en vooral de snor te kijken. Sommigen spraken ons zelfs aan om te vragen waar ik vandaan kwam.

Na de parken zijn we gaan lunchen in een restaurant waar je chinees kunt barbequen. Dat is een verhitte plaat in het midden van de tafel. Om het niet al te vuil te laten worden leggen ze er een geolied vel papier op. Daar kun je dan je eten op leggen en bereiden. Een ongelooflijk aanbod b´van vershillende rauwe etenswaren staat ter keuze bereid. Als een soort buffet. Vis, schelpdieren, inktvissen, vlees, kip, heel veel groenten en paddestoelen, fruit, you name it, het lag er. bijna te moeilijk om iets uit te kiezen. 10 verschillende sauzen erbij, en het feest kan beginnen. Heerlijk gegeten dus. Met stokjes, waar ik inmiddels (weer) aardig handig mee geworden ben.

Genoeg gekletst, fotooooos……..

« van 2 »

Een gedachte over “Een dagje uit met mijn kollega.

  1. Ha lief, leuk blog weer! Had op “Nu.nl” gelezen dat afgelopen vrijdag in China een soort Allerzielen was. Weer mooie foto’s. Geniet nog lekker een paar dagen xxx

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.