Weekendje shoppen, kijken, kijken, niet kopen.

Dit weekend zaterdag en zondag alleen in het hotel. Rondhangen is ook niks, dus ik naar de winkelcentra, malls op z’n Engels. Er zijn twee grote op loopafstand van het hotel Wanda Plaza naar het zuiden ca. 30 min. lopen en Global Harbor naar het noorden ca. 25 min. lopen. Dus zaterdag naar Wanda en zondag naar Global Harbor. Ik heb mijn stappenteller goed gebruikt dit weekend. 🙂 Zaterdag 15500 stappen en zondag 11400. Zondag gesteggeld en met een taxi terug naaste hotel. Tien minuten rijden, 10 RMB betaald. Dat is € 1,30. Kun je niet voor lopen. In die Malls is alles te koop, behalve nuttige dingen. Voor mij dan. Ik had een kabeltje nodig voor de computer en dat heb ik uiteindelijk in een supermarkt kunnen kopen. Het is wel erg leuk om eens te zien hoe ze dat hier doen. Wanda is een patserig. De grote merken. Cartier, Louis Vuitton, noem ze maar op. Daar geen foto’s gemaakt, niet interssant genoeg. Global Harbor is een familie-uitje met een meubelboulevard, reuzenpad op het dak en speeltuinen. Meer als een kermis. Ballenbak incluis.

Kijk maar naar de foto’s

Bij de ingang al een soort transformer. Dat belooft wat
De ballenbak. Jong en oud leeft zich uit.
Een enorm klimrek
En last but not leest op het dak een hele kermis met reuzenrad en al.

Oh ja, winkels waren er ook. Niet te tellen. Niks voor mij. Heb hier na een paar rondes maar een bak koffie genomen en een hamburger gegeten. Nee, niet van de fastfood ketens, maar in een gewoon restaurant. Vééél lekkerder.