dag 24

5 augustus 2013

Weer onze normale tijd op. Weer een warm dagje van over de 30 graden. De broodjes liggen al klaar op de stoel buiten.

Lekker douchen op de camping en daarna ontbijten.

Tegen 11 uur vertrekken we naar de bushalte. Het is 10 minuten klimmen door de woonwijk en dan weer naar beneden. Om 11.15 stappen we op de bus die ons in een 1/2 uur naar Coburg brengt.

Vanuit de stad is het zoeken welke bus naar de Vesting gaat. De bus die we moeten hebben is net weg. In onze beleving moest er ook nog een boemeltje naar boven gaan, maar we kunnen de halte plaats niet vinden.
we besluiten langzaam aan naar boven te lopen, wat nog een hele lange klim is, en kijken we of we onderweg nog een bus o.i.d. tegenkomen. Helemaal naar boven red ik niet met mijn heup vrees ik.

We zijn net een stukje onderweg naar boven als het boemeltje naar beneden komt.Hij zegt ons even te wachten, met 10 minuten pikt hij ons op. En ja hoor, na 10-15 minuten komt hij naar boven en neemt ons mee tegen betaling(natuurlijk).

Boven gekomenNemen we eerst een flesje water en Roel natuurlijk brood met een worst!

Daarna lopen we eerst even rond bij de Vesting.

We vinden ook het bankje waar ik zo’n 13 jaar geleden op heb gezeten met onze oude honden Floris en Alf. We moesten toen om de beurt de Vesting in, want honden mogen niet naar binnen.

Dan de Vesting in. Het begin van de rondleiding, van 13 jaar geleden, kan ik met niet meer herinneren.

Eerst krijg je de gastenkamers met badkamer. Deze dateren van begin 1900.

De laatste Hertog die er woonde was Carl Eduard 1884-1954. Hij heeft er tot zijn dood gewoond De Freistaat Bayern heeft de Vesting in 1920 overgenomen.

De rookkamer.
De jachtkamer.

Het kapelletje.

Eetkamer.

Verder zijn er prachtige verzamelingen o.a.tin

Prachtig glaswerk, waaronder veel Venetiaans.

Schilderijen en zeer oude Christus/Jezus beelden.

Harnassen.

Zwaarden.
Pistolen en geweren.

Sleeen.

Koetsen.

Verder natuurlijk nog even genoten van het fantastische uitzicht welke je vanaf de Vesting hebt.

Rond 17 uur weer zien dat we naar beneden komen. Beide moe, en mijn heup/lies begint op te spelen. We kopen eerst nog een paar boeken; Roel over wapens en ik over Venetiaansglas.

We nemen de boemel weer naar beneden.We doen gauw nog even een boodschapje. Als we naar de bushalte wilen lopen zien we de bus net wegrijden. Grrrrrr. Dan maar even de stad weer in en even op een terrasje wat drinken, want de bus gaat pas over een uur.

In de bus een zwakbegaafde jonge man die maar bleef kletsen, zowel tegen de chauffeur als tegen Roel. Hij was net aan de kant gezet door zijn vriendin, en deze was er met een collega vandoor gegaan. Had ook maar een paar biertjes genomen van ellende.