dag 25

6 augustus 2013.

Weer een warm dagje! Mijn lies (heup?)wil niet vandaag. Wordt dus rust houden.

Eind van de ochtend weer inpakken en verder gaan.

Over E-weggetjes rijden we naar Heldburg-Hausen. We rijden nu in de voormalige DDR.

Af en toe zie je midden in het landschap een blauwe vlek. Je denkt dan, “kijk een meer!”. Maar nee het blijkt een heel veld met zonnepanelen te zijn.


Daarna een stuk B89 en bij Meiningen de B19.

Een prachtige rit door mooie landschappen, weggetjes en stadjes.

Vooral het stuk door het Thuringerwald is erg mooi.

In Meiningen even boodschappen gedaan en gepind.

In Eisenach aangekomen, via ingewikkelde straatjes met “kinderkopjes” (alles schudt door de kastjes en honden zitten te bibberen), op een industrieterrein.

Even daarna arriveren we op de stellplatz bij Wohnmobile A. Walchheim (verhuurt en repareert Campers en heeft ook een winkeltje met camperspullen).

We staan bovenop een heuvel en hebben een prachtig uitzicht op de omgeving en in de verte zie je de Wardburg liggen.

Ze hebben ’s ochtends broodjesservice en we huren voor morgen een auto voor 20,- euro , de gehele dag!We willen naar de Wartburg, maar dat is toch nog een stukje van hier en het is te heuvelachtig om te fietsen..

Om 18.30 uur breekt er een noodweer los!!!! Het stormt verschrikkelijk, de camper schudt heen en weer. De wereld is door de donkerte en de harde regen ook erg klein geworden. Het onweren valt mee.


Rond 20.45 is het weer over. We proberen de schotel weer omhoog te krijgen om tv te kijken, maar hij vindt geen zenders. Doordat we hem iets te laat hebben ingeklapt is hij door de storm iets uit het lood. Roel krijgt hem met een klein duwtje weer in orde. We zijn weer “beeldig”.