Göttingen en Lippoldsberg

13 juni zijn we van Herbstein naar Göttingen gereden. Boodschappen gedaan en bij het zwembad “Badeparadies” in Göttingen de één na laatste plek weten te bemachtigen. Het kost hier €17 per nacht, maar dat is inclusief elektriciteit. Dat hebben we dus benut om de batterijen weer vol te trekken en de onderlinge verschillen op te heffen. Naast ons kwam nog een aardig echtpaar staan dat ook graag stroom wilde, maar er waren geen vrije stopcontacten meer. De buurman hhad een kabel met een splitsing, dus zo konden we de stroom delen. Ik kan de afname met de laadcombi begrenzen op 6 Ampere, dus er was genoeg voor ons allebei. Weer een medecamperaar blij gemaakt.

Vrijdagmiddag even de stad in geweest. Ik had het idee dat Johann Sebastian Bach hier gewoont had. Vanwege het naar ik dacht: Göttingen Te Deum. Maar er was niets van Bach te vinden. Later blijkt dat ik er helemaal en dubbel naast zat. Het moet zijn: Dettingen Te Deum en het is niet van Bach, maar van Händel. Dat krijg je als je je huiswerk niet goed doet. Een bezoek aan Göttingen bleek echter geen vergissing. Leuke stad met veel oude gebouwen en een paar drukke winkelstraten. We hebben er wat rondgewandelt en een heerlijk ijsje gegeten.

Van Göttingen zaterdag via de Supermarkt naar Lippoldsberg. Dat is een klein plaatsje aan de Weser. Er vaart een bijzonder pontje dat aan een hoog boven de rivier gehangen staalkabel hangt. Wel drijvend natuurlijk, om te voorkomen dat het met de stroom meegesleurd wordt. Er kan maximaal 16 ton op, dus ik ga kijken of we morgen met de camper overgezet kunnen worden. Door de lange achteroverbouw van de camper is het altijd kijken dat er geen te krappe knikken in de op- of afrit zitten. Vandaag (zondag 16-6) is het hier regenachtig. We gaan zo voetbal kijken, het Nederlands elftal speelt tegen Polen.

Zaterdagavond hebben we in het hotel Zum Anker, op loopafstand van de camperplaats, heerlijk gegeten. Ik had het buffet met wildzwijn van de grill en Ina had een schnitzel die over het bord hing. Veel te veel eigenlijk, maar allá.

Zo staan we er weer mooi bij.