Rotenburg an der Fulda

Het is 12 juni 2024. Gisteren was het nogal regenachtig dus we zijn in de camper gebleven. Vandaag zag het er beter uit. Meer zon, maar ook af en toe een spetje regen. De zon is goed voor onze batterijen. We staan vandaag de achtste dag zonder “landstroom”, dus zonder 220V uit het net. Alle stroom die we verbruiken komt uit de twee zonnepanelen op het dak en het losse 200Wh paneel dat ik er vorig jaar bijgekocht heb. Onze batterijen staan op dit moment op 68%. We boere is n dus wel achteruit, maar het gaat heel langzaam. Een paar dagen met de hele dag zon en we zijn weer bij. Als dat niet lukt laden we weer een keer aan de paal. Hier een paar foto’s van onze camperplaats. Geen stroom beschikbaar, dus erg rustig.

Vanmiddag even Rotenburg an der Fulda in geweest. Leuke oude stad met heel veel vakwerkhuizen. Rotenburg ligt aan de Fulda en is lang niet zo toeristisch als haar naamgenoot Rothenburg ob der Tauber. Wel zo rustig dus. We hebben een paar foto’s gemaakt, kijk maar beneden.

In Rotenburg ligt een stuw in de Fulda. Daarnaast is ooit een kanaal aangelegd voor een watermolen die nu een waterkrachtcentrale is geworden. Je ziet het gebruikte water onder het gebouw uit stromen. Wat niet gebruikt wordt gaat over de stuw verder. Leuk detail is de “Aardman” die daar uit de grond komt kruipen.

IMG_2240(1)
« van 27 »

Morgen verder naar Göttingen.