Bertangles en Amiens

We zijn zaterdagmiddag neergestreken op een camping in Bertngles. Bij een kasteel dat nog steeds in privèbezit is. Blijkt een trekkerscamping te zijn. Elke dag vol, elke dag nieuwe gasten. Vooral populair als overnachtingscamping bij Nederlanders. Men zou bijna kunnen zeggen: een enclave.

Een paar foto’s van het kasteel volgen morgen.

Gisteren was het nog erg warm. We hebben wederom een dag in ledighed doorgebracht. Vandaag zijn we met de bus naar Amiens gereden. Een in principe zeer vlotte verbinding, ware het niet dat onze chauffeur door een wegopbreking / -afsluiting bijzonder uit het veld werd geslagen. Hij vroeg lokale passagiers om raad en zocht zich aldus een weg om de afsluiting heen. Overigens geheel tot tevredenheid van de aanwezige passagiers. Eenmaal goed en wel in Amiens werd de goede man gebeld door de verkeerleiding met de mededeling dat hij in het gehucht met de wegomleiding passagiers had laten staan. Dat kon natuurlijk niet. Goede raad was duur. Weer volgde overleg met de passagiers, Hen werd aangeboden over te stappen op een andere lijn met dezelfde bestemming, maar geen van de 5 ( ja, vijf) passagiers had die behoefte, dus werd de terugreis ingezet. Ditmaal echter in een iets ander tempo. Zelden heeft men in een autobus zo verbijsterde gezichten gezien. In een vloek en een zucht waren de twee overgeslagen haltes bezocht, de verloren passagiers opgepikt en na veel “desolé” de reis naar Amiens weer ingezet, Al met al een heel aardige sight-seeing tour op kosten van de busmaatschappij. Niemand was boos en geheel tevreden nam een ieder afscheid van de overigens zeer vriendelijke chauffeur.

Amiens is een middelgrote provinciestad met een enorme kathedraal. Een van de grootste in Europa. Erg indrukwekkend. Ik probeer de foto’s morgen te uploaden via een free wifi bij Carrefour. Daar hebben we aan het einde van de middag ook onze boodschappen gedaan. Doen we morgenochtend ook weer.
Een hele leuke , maar wel wat vermoeiende dag. Slenteren door de stad, warm (bijna 30°C), boodschappen doen.

Bij Carrefour een heerlijk worstje met noten erin gekocht. Als avondmaaltijd met een stokbrood, een Chaussee aux Moines en een Reblochon de Savoie opggeten. Ik begin weer aan Frankrijk te wennen.

Morgen vertrekken we naar Rouen. Dat moet een stad zijn waar nog veel vakwerkhuizen staan. Wordt weer een fotogalerij denk ik,