Vlakbij Amiens

We zijn aangeland bij Amiens en hopen hier een paar dagen te blijven. Misschien zelfs totdat de tour voorbij is. Dat weet ik nog niet.

Zoals de oplettende lezer zal hebben opgemerkt hebben we nóg een dag in ledigheid doorgebracht. Het was zo blakheet dat we ons niet  tot enige activiteit konden aanzetten. en zijn dus pas vrijdag weer gaan rijden.

Onze inspanningen in Ieper de bezienswaardigheden rond de vier veldslagen, die daar in de eerste wereldoorlog zijn gevoerd, te bekijken zijn op niets uitgelopen. Nadat er geen accomodatie voor een Camper in Waterloo bleek te zijn, was de enige camping in Ieper vol. En geen staplaatsen voor campers in de buurt. Daarom een camperplaats verderop gezocht. De coördinaten in de Stellplatz App. leidden ons rechtstreeks naar de lokale waterzuivering, die zich nadrukkelijk in de neusgaten te kennen gaf. Een camperplaats hebben we daar niet gevonden. Ik was het inmiddels behoorlijk zat en besloot naar Frankrijk door te steken. Op een uur rijden was een behoorlijke camperplaats. Helaas ook vol. We mochten wel op een nabijgelegen parkeerterrein blijven staan voor de nacht.  Vandaag dus verder richting Amiens. Een kleine camping gevonden bij een kasteeltje in Bertangles.

Morgen misschien even naar Amiens, in elk geval maandag. Ik overweeg een gsm prepaid wifi dingsbums  voor Frans mobiel internet aan te schaffen. We kopen nu Mb’s bij, maar het gaat hard en die zijn reklatief duur. 150Mb voor € 14,95.  Heb ik gisteren al in één dag opgemaakt op zoek naar staanplaatsen.

Zo, vandaag nog even uitrusten.