Koelkast update en naar Maastricht

Donderdag 24 augustus 2023

We zijn niet gerust op de goede werking van de koelkast. Hij doet het wel weer, maar ik vertrouw het toch niet helemaal. We gaan naar Maastricht. De Dometic service man zit daar vlak bij en als hij tijd heeft kunnen we misschien snel langskomen.

Dometic service heeft teruggemeld dat waarschijnlijk de ammoniak-unit kapot is. Daar ben ik niet erg van overtuigd omdat hij nu wel weer koelt. We besluiten toch snel even naar huis te rijden om de boel op ons gemak schoon te maken en te beoordelen. Rees ligt bijna op onze route, onze volgende stop zou de camperplaats Bos en Heide in de Maasduinen zijn. De richting klopt dus.

Vrijdag 25 augustus.

Eenmaal thuis, gassproeier gedemonteerd, was niet verstopt, maar er kwam wel een handje roest uit de leiding en het mengkanaal. Alles schoongemaakt en weer gemonteerd. Het rookgaskanaal met een borstel schoongemaakt, war niet vervuild. Dat hebben we bij de Hymer al eens gehad. Roestdeeltjes hadden de sproeier verstopt waardoor de vlam uitging. We laten alles in de camper en laten we de koelkast op gas de nacht doorlopen.

Zaterdag 26 augustus

De koelkast is kennelijk weer in orde. Waarschijnlijk heeft een van ons per ongeluk de randverwarming aangezet waardoor de kast het niet meer bij kon houden. We vertrekken vandaag nog en gaan naar de camperplaats Bos en Heide. Dat is een kilometer of 40 bij ons vandaag en ligt in het Maasdal.