Fumay

Dinsdag 22 augustus 2023

We gaan van Sedan naar de Belgische grens. In het plaatsje Fumay is, alweer, een camperplaats van CamperCarPark. Deze is wel mooi. Zo mooi zelfs dat we besluiten een paar dagen langer dan gepland te blijven. De ligging is aan een binnenbocht van de Maas. Op de helling tegenover is een startplaats voor paragliders. Erg leuk om te zien. elke middag vliegen er wel een stuk of zes boven de rivier. Ze komen door de opstijgende wind nog behoorlijk hoog ook.

Klein tegenvallertje wel. De voorlaatste dag wil ik een ijsje eten maar dat blijkt vloeibaar te zijn. Niet goed! Staat de koelkast in storing. Vriesvak ontdooit, inhoud koelvak veel te warm. Goede raad is duur. Eerst proberen de zaak weer koud te krijgen. Koelkast van stroom naar gas geschakeld. Weinig tot geen effect. Dan blijkt dat de rand van het vriesvak gloeiend heet is. Hoe kan dat nou? Ik weet dat er een foefje op zit voor als de deur van het vriesvak door condens vastvriest. Je kunt dan de rand verwarmen om het bevroren condens te smelten en weer in je vriesvak te komen. We denken dat daar een storing in zit. Zonder koelkast is het slecht kamperen (tegenwoordig). We besluiten de volgende dag naar Maastricht te rijden en een lokaal Dometic service station te raadplegen.

Maar eerst de foto’s van Fumay