Site updaten

Het duurt even voordat we de site bijwerken. Ook hier is de WIFI bedroevend/buiten bereik. CCP adverteert met WLAN op al haar camperplaatsen, maar feitelijk kun je er niets mee. Alleen in Bourbonne hadden we redelijk signaal, maar daar stonden we ook maar met vier campers. De bandbreedte wordt razendsnel opgeslokt. Ga maar na: 40 campers met elk twee personen die gemiddeld drie apparaten bij zich hebben. Dat zijn al 240 gebruikers. Dan hebben de meeste mensen apparaatjes die zelfstandig updaten, foto’s en video’s synchroniseren en noem maar op. Een drukte van belang dus. Inmiddels hebben we het maar opgegeven en besloten de extra kosten dan maar te dragen. Deze publicaties gaan via het telefoonnet.

Nu weet je waarom het soms zo lang duurt voor we een update doorgeven. Aangezien onze satellietontvanger defect is, kwamen we de eerste dag op reis achter, en we eigenlijk vooral via Internet TV kijken, hebben we besloten een Starlink te nemen. Hopelijk zijn we dan overal vanaf. De schotel kan dan van het dak en de vrijkomende plek kunnen we eventueel voor zonnepanelen gebruiken.