Dag 29

10 augustus 2013

Redelijk weer. Om 11.15 vertrekken we richting Unna.


We pakken nu toch een stuk snelweg. Tegen 13.15 zijn we in Unna. Kost moeite om daar nog een parkeerplek te vinden. De meeste parkeerplekken mag je maar een uur staan. Na even zoeken lukt het.

We gaan naahet museum voor moderne kunst waar ook een lichtkunstcentrum is.Kunstenaars maken kunst met licht. Heel bijzonder. Toevallig zagen we dit afgelopen winter op de tv bij AVRO’s Kunstuur en vonden het heel speciaal en apart.

De tentoonstelling is bezoeken middels rondleidingen die een aantal keren per dag plaatsvinden.

Sprekende kunst via licht, Tunnel of tears van Keith Sonnier met in tweeen gedeelde ruimten waarin gegoten neonbuizen door de ruimte zweven in kleuren van rood naar violet, blauw.

In de ruimte met het rode, oranje, geel licht ervaar je het als aangenaam warm. Zogauw je in de ruimte komt met violet blauw groen ervaar je dit als kouder (vreemd omdat het eigenlijk een ruimte is).Zo ervaar je bv. ook wat bepaalde kleuren doen met het waarnemen van licht. Al met al heel bijzonder.

De rondleiding duurde 1 1/2 uur.

Vandaar kwamen we langs een zeer oude begraafplaats van Unna.
Er ligt ook nog een Duitse Kelderman.

Het is nu eigenlijk een soort park. Hier zie je erg oude graven maar zo af en toe blijkt er toch in de jaren 90 nog iemand begraven te zijn. Veel familie graven.
Ook is er nog schade te zien van ws. de 2e wereldoorlog.

Ook prachtige oude bomen. Deze twee bv. ws. ooit geplant als twee kleine boompjes waar je tussen door kon lopen. Nu kan je er nog net tussen door lopen omdat de stammen zo groot geworden zijn.

We wilde naar een stellplatz aan een haven, maar deze was vol. Een andere stellplatz was een feest dus niet beschikbaar. Uiteindelijk in Dattlen een stellplatz bij een camperhandelaar gevonden op een industriegebietje.We konden niet duidelijk vinden waar we moesten staan. Ws. stonden we nu op parkeerplaatsen voor mensen die er woonden. Maar we hebben er overnacht. Geen bijzondere plek, maar wel rustig verder.