Van Leeuwarden naar Emlichheim

Door de Storm op tweede Paasdag zijn we een dag langer in Leeuwarden gebleven. Niet erg hoor, lekker uitgerust. Boek gelezen, TV gekeken. Van Leeuwarden zijn we dus dinsdag richting Rijssen vertrokken. Niet meteen naar Rijssen, ik heb me vergist bij het controleren van de gastanks. We hebben dus nog maar 1 volle fles gas. De Nederlandse flessen hebben een andere valbescherming voor de kraan. Daar zit een kraag op de fles. In Duitsland is dat een losse kap met een vergrendeling. Het gevolg is dat ik een keer een kraagfles niet ruilen kon omdat hij geweigerd werd. Met die kraag konden ze hem niet meer vullen zeiden ze. Dat risico neem ik niet nog een keer, dus naar een Stellplatz in Duitsland en daar twee flessen omruilen. We hebben twee flessen in de auto in bedrijf met een automatische omschakelunit en twee reserveflessen in de aanhanger. De plaats met die Stellplatz is Emlichheim geworden. Vanaf Leeuwarden rijden we via Drachten richting Emmen. Het stuk tussen Drachten en Drenthe was altijd een stoplichtenparade door de dorpjes langs de route. Dat is niet meer zo. De nieuwe weg is klaar en die gaat overal omheen. Vanaf nu dus lekker vlot via Emmen naar Emlichheim, een slaperig dorpje net onder Coevorden. De Stellplatz heeft niet al te grote plaatsen dus de aanhanger stond net in het gras 🙂

In Emlichheim hebben we de gasflessen geruild en boodschappen gedaan. Daarna een rondje door het dorp. Hondjes mee natuurlijk. Er staan twee kerken. Een nieuwe katholieke kerk en een protestante van AD 1100. Die was tot de reformatie natuurlijk rooms, maar nu heeft de jongere interpretatie van het christelijk geloof de oudste kerk. Bizar. Er is ook een groot scholencomplex met een middelbare school en een gymnasium. Economisch zou het denk wel beter kunnen gaan. In de winkelstraat stonden een paar panden te huur.

Na de wandeling lekker gegeten, een beetje TV en een filmpje op de laptop gekeken. Altijd lekker.

Woensdag naar Rijssen om onze nieuwe HD-ontvanger te laten installeren.

[tb_google_map]