Pinksteren in Koblenz

Onze vorige vakantie in maart heb ik het blog een beetje laten versloffen. Dat kwam vooral omdat we eigenlijk niet zoveel hebben gedaan die week. Als je alleen maar aan de rand van een bos staat en een beetje wandelt en rondhangt is er niet veel te verslaan. Wel lekker hoor, een keer rustig niksdoen.

Deze vakantieweekeinde beginnen we in Koblenz. Na boodschappen te hebben gedaan, waarbij de in de winkel opgestelde geldautomaat Ina’s pinpas ingeslikt heeft en niet meerterug wilde geven, zijn we via de A3 naar Koblenz gereden. Er is hier een grote parkeerplaats voor bussen waar ongeveer 50 Campers kunnen overnachten. Geen voorzieningen, dus na een paar dagen moet je vanzelf verder om water te tanken en de WC te legen.

Vandaag met de fiets naar Detsches Eck geweest. Dat is de landtong waar moeder Mosel en vader Rijn samenkomen. Koblenz is een mooie stad, maar is in de oorlog ook bijna helemaal verwoest. In de Altstadt zijn nog wel een paar straten met mooie vakwerkhuizen, maar langs de Rijn is bijna alles van na de oorlog. Op Deutsches Eck staat een enorm ruiterstandbeeld. Het is niet oud maar heeft toch een leuke geschiedenis

Morgen gaan we met de kabelbaan de Rijn over naar de Vesting.

 

 

[tb_google_map]