Naar Leeuwarden

Vrijdag 25 maart.

Vandaag de eerste dag van de vakantie. Spullen in de Camper, huis schoon en de boel afgesloten. Rond een uur of 4 op pad. De afgelopen tijd heb ik de radiator vervangen. Die was lekgegaan tijdens de wintervakantie. Toen hebben we de boel tijdelijk op kunnen lossen met een reparatievloeistof, maan we willen voor de lange termijn het risico niet nemen. Dus een nieuwe besteld via eBay. Voor nog geen € 50 werd het onderdeel thuisbezorgd. Het inbouwen viel mee, alleen de ventilatoren moesten in de wagen al gedemonteerd. Door de vlakke neus van de auto kon de radiator niet rechtstandig naar boven verwijderd worden met de ventilatoren er nog aan vast. Dat werd wel een beetje pielen, maar het lukte goed.

OK, wij dus op pad. Bij de eerste flinke puist gas om op de hoofdweg te accellereren hoorden we een plof een een vreemd zuigend geluid. Meteen naar de kant dus en de motorkap open. Blijkt een van de luchtlagen naar de intercooler losgesprongen te zijn. Gelukkig hebben we onze “sleurschuur” mee, dus gereedschap bij de hand. De slang weer vastgezet en alle slangklemmen nog een keer nagetrokken. Weer op pad. Om wat voor reden dan ook, komen wij nooit in één keer weg. ?

Nu bleef alles werken. Rustig naar Leeuwarden dus. Vanaf de grens was het weer erg druk. Goede Vrijdag is een feestdag in Duitsland maar niet in Nederland. Er gaan dus erg veel Duitsers naar Nederland om inkopen te doen of om naar de camping te gaan. Vanaf Arnhem was Herr rustiger en konden we doorrijden. Op de jachthaven in Leeuwarden een rustige plek gezocht en ons kamp opgeslagen.

[tb_google_map]