Spa-Remouchamps

Maandag zijn we naar Spa-Remouchamps gereden. In het plaatsje Aywaille, een paar kilometer verderop, is een overnachtingsplaats bij het gemeentelijke zwembad. In Aywaille ook even boodschappen gedaan bij de Carrefour. Grote winkel met een zeer ruime sortering. Lekkere hapjes en mooie biefstuk gekocht. Daarna naar het zwembad. Op zich een leuke plek, vlak naast het bad met een openbare speeltuin in het park. Natuurlijk een beetje druk, maar wel gezellig en we gingen ervan uit dat het sluitingstijd wel rustig zou worden. De speeltuin bleek echter een grote aantrekkingskracht op jongere ouderen te hebben die tot diep in de nacht van de schommels gebruik maakten. Onrustig geslapen dus, stemmen en geluiden ’s nachts. We mochten voor onze bijdrage twee nachten blijven, maar besloten dinsdag al weer te gaan rijden. Vroeg op dus, dan naar de grotten, en daarna meteen door naar Han sûr Lesse.

Maar eerst naar de grot. De ingang is een beetje verborgen in de hoofdstraat van Remouchamps. We verwachtten eigenlijk een ruim parkeerterrein met borden en zo. Dat was er dus niet. We waren er al bijna voorbij, maar ik zag nog net “Grotte … ” in mijn ooghoek. Geen parkeerplek dus voor een camper met aanhanger. Gewoon fileparkeren in de straat. Dus maar doorgereden om een plekje te zoeken. En inderdaad, onder het dalviaduct van de autosnelweg was een groot terrein met gravel voor bussen. Daar hadden we ruimte genoeg. En gratis 🙂 . Een klein stukje teruggelopen naar de ingang. De Entree is € 14 per volwassene. De moeite zeker waard, het is een prachtige grot en het is veel werk en onderhoud om zoiets voor het publiek veilig toegankelijk te houden.

In Remouchamps ga je te voet door de gangen en zalen en met een bootje 700 m terug over het riviertje dat de grot ooit heeft uitgesleten. Erg leuk. De rondleiding was leuk en de gids amusant.

 

 

[tb_google_map]