Albi

Vandaag een rijdag. We gaan we naar Albi. Een bisschopsstad met een prachtige kathedraal een kilometer of 130 naar het zuidwesten. We hebben gisteren besloten niet verder te gaan naar Barcelona. Er is daar dit weekend een DJ-festival gaande en de campings vragen daar nu de hoofdprijs. Dan moet je denken aan 60 Euro per nacht,  alleen voor de hond vragen ze al 8 Euro. Niet normaal. We gaan dus nog een keer verder naar Albi en daarna terug naar het noorden, naar Rocamadour. Daar zijn we ook nog niet geweest. Van daar gaan we rustig terug richting huis.

Onze route vandaag:

Laguiole – Albi

Eerst nog even boodschappen doen. Ik denk dat we er vandaag drie uur over doen. Het eerste stuk is nog door bergachtig gebied.

De rit viel reuze mee. Maar twee uur en een kwartier over gedaan. Pittige hellingen, dat wel. 11% op sommige stukken. Nog geen record, we hebben wel eens 18% gedaan. Dan ga je in de eerste versnelling naar beneden en moet je nog vaak bijnemen. Om 14:20 aangekomen op de Stellplatz in Albi. Een gravelveld zonder vorzieningen, maar dat stoort ons niet. We kunnen zonder problemen 5 dagen blijven staan. Dan zijn onze drie toiletcassettes vol. Stroom kunnen we van het aggregaat krijgen, maar dat hoeft ook pas na drie dagen. Tenzij we de airco aanzetten voor de hond. Dat doen we als we DJ in de camper achterlaten om in de stad een museum of kerk te bezoeken. We kunnen nu het aggregaat vrijwel geruisloos in de aanhanger laten draaien en via de normale 220V aansluiting de camper voorzien.

Morgen gaan we de stad in en de kathedraal bekijken. Hier onder een foto van de overnachtingsplaat. Onze camper staat uiterst rechts.

 

Een gedachte over “Albi

  1. Hallo Ihr Lieben. Genau darum fährt man auch Wohnmobil. Der Plan kann jederzeit geändert und den eigenen Bedürfnissen angepasst werden. Mit den Bildern klappt es nun Besser dein Versuch ist gelungen. 😉 Danke. So allzeit weiterhin gute Reise .. wir zählen die Tage bis es Richtung Irland los geht. Gruss aus der Schweiz. Jürg

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.