Albi en de Kathedraal.

Vrijdag 15 juni 2018.

Vanmiddag naar het centrum van Albi gefietst. Over de Pont Vieux, een brug over de Tarn met 8 bogen uit 1026, dus bijna 1000 jaar oud. Op het kerkplein staat de gefortificeerde kathedraal. Dit is het grootste uit baksteen opgetrokken gebouw ter wereld. 113 m lang, 35 meter breed en de toren is 78 meter hoog. Van binnen is alles beschilderd. 18.500 m² fresco’s in de kerk. Die fresco”s zijn nog nooit gerestaureerd en in opmerkelijk goede conditie. De kleuren zijn nauwelijks vervaagd en vooral het blauw van het gewelf is nog steeds heel levendig en prachtig om te zien. We hebben hier de hele tour met audio-guide gedaan. Zowaar in het Nederlands. Was erg leerzaam. Ook erg door de kerk geschreven. De zendingsdrang en het “heilig zeker weten” waren duidelijk merkbaar. Niettemin een indrukwekkende ervaring in deze unieke kathedraal.

Een leuke beschrijving (Engels) vindt je hier: La Cathedrale Sainte Cecile Albi

Albi is ook de geboorteplaats van Henry Toulouse-Lautrec aan wie een museum is gewijd. Dat gaan we morgen nog bezoeken.

Hier de foto’s van de kathedraal, ze spreken voor zich. Neem de tijd.   🙂

3 gedachten over “Albi en de Kathedraal.

    1. HaHa. Vertippt. Wäre aber schön wenn’s war wäre. Ich zieh den Beitrag um Danke.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.