Albi – Museum Henri de Toulouse-Lautrec

Zaredag 16 juni 2018

Vandaag eerst boodschappen gedaan met de fiets en aanhangertje. We hebben gisteren besloten nog een dag te blijven voor het H.T.-L.-museum en komen dan een dag eten en drinken te kort. Dat willen we natuurlijk niet 🙂 Het aanhagertje begint sleets te raken. De flexibele koppeling in de dissel is bijna afgescheurd. Moet dus eigenlijk gerepareerd worden, maar ik weet niet of we daar nog reservedelen voor kunnen krijgen. Het is een zwitsers product. ik zal eens zoeken op internet. Zo heb ik indertijd de dissel ook gekocht. Via Jürg. Vanavond maar eens zoeken. Inderdaad. Reservedeel kan worden besteld voor € 30,— ex verzendkosten. Daar zit dan ook een riempje bij dat ik niet gebruiken kan. Jammer. Maar ik weet nu dat het van Polyurethaan is. En zo’n staf PU kun je gewoon op internet kopen voor een paar euro. Dan heb ik voorlopig koppelingen genoeg 🙂

Om twee uur is het museum weer open, dus op pad.

Het museum is een enorme collectie van het euvre van HTL. Het begint met schilderijen, dan portretten, portretten in opdracht, zijn werk over de bordelen van Parijs en tenslotte zijn bekendste werken, de posters voor optredens van artiesten en de Moulin Rouge. We hebben geen foto’s van werk van HTL gemaakt. Die vind je veel mooier als je deze link volgt naar Wikipedia.

Eén schilderij van zijn eerste leermeester vond ik ook erg mooi.

Met het bijschrift:

 

We zijn nog met zo’n toeristentreintje door de stad gereden. Was ook erg leuk. Alleen kwamen er een paar Fransen op het bankje voor ons zitten waarvan er een zo penetrant stonk dat ik bang was dat het in mijn kleren zou gaan zitten. We liepen het risico dat onze blinde hond ons niet meer zou herkennen. Gelukkig af en toe een windje zodat we weer adem konden halen. Nog wel een paar leuke foto’s

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.

Een mooie tijd in Albi, maar morgen weer verder, naar Rocamadour.