Zondag 7 november 2021

Vannacht wat regen gehad maar gelukkig is het nu weer droog.

Vandaag weer terug naar huis. Na ons ochtend ritueel ruim ik langzaam aan de boel op en haal de bedden vast af. Tegen 12 uur zijn we klaar.

We gaan eerst nog op de fiets naar het Niederrhein museum in Wesel. We zijn hier al een paar keer geweest of langs gekomen maar of we hadden op dat moment geen tijd of het was gesloten. Het is een historische en een cultureel museum. Tegenwoordig is er o.a. een muziek- en kunstschool in ondergebracht. Ook het stadsarchief met een papierrestauratiewerkplaats is hier gevestigd en het Preussenmuseum. Het museum is gevestigd in een gedeelte van de vroegere citadel. Het eerste gedeelte van de citadel is gebouwd vanaf 1687 en is in de loop der tijd verder uitgebouwd. Nu staan er nog een aantal gebouwen die onderdeel waren van de citadel maar geen samenhang meer hebben. Er is een mooie tentoonstelling over de vroegere citadel, een panorama van de Hanse stad Wesel van rond 1600 en nog een tentoonstelling over 700 jaar Duits-Nederlandse geschiedenis.

Verder was er ook nog een een tijdelijke tentoonstelling van de kunstenares Marlene Lipski (1947-2019). Ze is geboren in de DDR, werd later gevangen genomen en door een uitwisseling van gevangenen in 1971 naar Düsseldorf gekomen. Hier heeft ze gestudeerd aan de kunstacademie. Daarna is ze In Wesel gaan wonen en heeft deel uitgemaakt van de kunstscene van Wesel. Prachtig werk vonden wij waarbij ze gebruik maakt van een aparte techniek. Haar werk is vooral ook vaak kleurrijk.

Tegen 15 uur waren we terug bij camper. Helaas zaten we midden in een regenbui dus waren we door nat. Eerst nog een kop koffie en daarna naar huis.