Bourbonne les Baines

Dinsdag 15 augustus 2023

Na een lange rit van bijna vijf uren komen we aan in Bourbonne les Baines. Daar werden we door de navigatie naar een verkeerde plek geleid. Ergen in een park voor de kerk. Dat kon. Niet de bedoeling zijn. Ik had de bestemming door middel van coördinaten ingegeven en daar waarschijnlijk een fout bij gemaakt. Dus we staan midden in het dorp, allemaal smalle straatjes en eeuwenoude huisjes. Leuk maar voor onze wagen een beetje krap. Via Google Maps de goede plaats opgezocht en ons door tante Google laten leiden. Dat was wel accuraat, maar zeker niet de makkelijkste route voor Caro. Aan het einde een klim van minstens 18%, maar ze trok ons er goed doorheen. Altijd leuk om de verbijsterde gezichten van de. Locale te zien als je daar langs komt rijden. Ik zeg altijd tegen Ina: Als de vuilniswagen er komen kan, kan ik dat ook.

De plaats zelf is een voormalig parkeerterrein. Helemaal geasfalteerd en niet bepaald vlak. Wij konden nog net horizontaal staan door onze hydraulische niveauregeling, maar met keilen of oprij-blokken wordt het moeilijk. Ook het asfalt is niet erg comfortabel. Het wordt erg heet (het was meer dan 30°C), dan is een beetje gras voor de deur veel lekkerder. Maar allá we doen het er mee. WLAN wordt overal beloofd en mee geadverteerd, maar het werkt zelden. Het signaal is te zwak, er zijn teveel camperaars aangesloten, de bandbreedte is te laag of de inlog-procedure is zo gecompliceerd dat de verbinding wordt verbroken voor je online bent.

Vanuit Bourbonne willen we met de fiets naar de bron van de Maas. Dat is een aangelegd areaal met een picknickplaats en wat borden met geschiedenis. De woensdag was het regenachtig, dus we lassen een dagje rust in. Dan dus op donderdag naar de bron. Dat bleek toch een hele uitdaging door het heuvelachtige terrein. De e-bikes hadden grote moeite met sommige beklimmingen. We zijn na 8 kilometer omgedraaid, je moet tenslotte ook weer terug. Moeten ook nog even aan het fietsen wennen, hadden we al heel lang niet meer gedaan.

De bron bezoeken we dan vrijdag, we komen er met de camper toch langs.