De bron van de Maas / Naar de volgende stop, Verdun

Vrijdag 18 augustus 2023

We gaan vertrekken. Eerst naar de bron van de Maas, daarna door naar Verdun. De bron is door een Abt uit België ontdekt/gevonden. Eigenlijk heeft de Maas vele van dit soort kleine bronnen, maar na jaren van discussie is in 1980 besloten dat dit de verst verwijderde van de monding is. De Vereniging “Amis de la Meuse” heeft er hier een leuke picknickplaats met uitleg van gemaakt. Hier is de start van onze Maas-reis.

We hebben hier een half uurtje doorgebracht. Erg spectaculair is het tenslotte ook weer niet. Vanaf hier proberen we zo dicht mogelijk langs de Maas te rijden richting de monding in de Noordzee. Onze eerste stop wordt Verdun, althans een klein plaatsje vlak daarnaast. Hier onder wat foto’s van onderweg.

We blijven een paar dagen in Bras sur Meuse.