dag 4

16 juli 2013.

Om 8 uur uur weer opgestaan.

Na ontbijt, om 11 uur naar het Landschaftsmuseum (openluchtmuseum) hier kort bij. Door het Schlosspark gelopen, wat erg mooi is om te wandelen. Ook zijn er diverse kunstobjecten.

Het Landschaftsmuseum is een leuk museum waar ongeveer 8 huizen staan waar o.a. een molen, een school, oude ambachten , speelgoed e.d. zijn uitgestald. Ook nog een een tentoonstelling over jeugdherbergen. De moeite waard voor de 4.- euro p.p.

Daarna even het stadje in geweest. Het is een mooi , oud stadje met nog veel vakwerkhuisjes, restaurantjes en kroegjes. Ook zie je op diverse plaatsen mooie vergezichten.

We zijn nog even in de RK. Pfarrkirche Maria Himmelfahrt gegaan. Een prachtig kerkje welke in 1734 is gebouwd op de muren van een Franciskanerordekerkje. Het kerkje is van binnen erg mooi. Ook zoals altijd een kaarsje gebrand.

Vanuit onze stellplatz hebben we het uitzicht op de muren van de Burg van Hachenburg. De burg is in 1212 door Graaf Heinrich de III is gebouwd. Door een stadsbrand op 13 oktober 1654 is alles verbrand. Door Graaf Salentin Ernst von Manderscheid-Blankenheim is het weer opgebouwd.Maar i.p.v. een Burg bouwde hij een Schloss. Het Schloss is nu in gebruik als Hochschule de Deutsche Bundesbank.

Het is zo’n 27 graden, gelukkig hebben we de airco, zeker voor de honden heerlijk, We laten ze nu rustig even achter in de camper.

Morgen gaan we de B8 weer op, en gaan we bij Idstein er weer vanaf, om daar te overnachten en het plaatsje te bekijken.