Dag 10

22 juli 2013

Het beloofd weer erg warm te worden!

Na het douchen laat ik de honden uit. Roel gaat de broodjes halen. Hij gaat met het pondje naar Albertshofen.
Terug gekomen was hij ook nog langs een ambachtelijke slager geweest (dit op aanraden van de veerman). Roel vraagt dan altijd naar de specialiteit van de slager. Hij kwam met heerlijke gekruide spekrollade. Verder nog eigen gemaakte paprikaworstje en eigen gemaakte bloedworstjes.

In de stadjes hier is verder niet veel te beleven en we besluiten verder te rijden.
Eerst nog even boodschappen doen en dan ongeveer een uur rijden. We komen door Kitzingen en even daarna komen we aan in Iphofen.

We staan hier op een parkeerplaats, net buiten het stadje.

De plaats is gratis. Stroom kost 1,- per 8 uur en als je schoonwater wil tanken kost dat ook een euro.

We kijken uit op de oude stadsmuur en de Eulenturm (dit is een oude gevangenistoren uit 1500). De stadsmuur blijkt om de stad kern te lopen en is nog helemaal intact.

’s Middag zijn we met de honden het stadje doorgelopen. Het is een erg leuk stadje. De eerste benaming van het stadje was al in 741 n.chr. De stad heeft ook nog vier poorten. De muur en poorten stammen uit 1293 n.chr.
Wij lopen door de poort aan onze zijde waar we met de camper staan.

Door de poort heen zie je vele vakwerkhuizen.

Opvallende hier is dat je aan vele gevels van huizen beelden ziet hangen van geestelijken. Het is een klein stadje maar heel gemoedelijk.

Veel terrasjes zijn dicht want het is maandag en dan hebben veel etablissementen “ruhrtag”. Toch vinden we nog een terrasje en neemt Roel een ijs en ik een Ijskoffie.