Dag 11

23 juli 2013

Om 6 uur worden we wakker met klokkengelui. Is dit iedere morgen? Ook rijdt het al af en aan met werkverkeer.
Toch weer even ingeslapen en 8.30 opgestaan.De zon staat ook alweer heerlijk te branden.

Ik heb met de honden een stuk langs de stadsmuur gelopen. Is mooi aangelegd met overal fruitbomen, bankjes, afvalbakken en houders waar je hondenpoepzakjes kan trekken. Heel netjes!!!

Daarna ontbijt/lunchen.

Om 12 uur naar het stadje om het Knaufmuseum te bezoeken. De broers Knauf zijn in de jaren 40 begonnen met gipsafgravingen. In de loop der jaren hebben ze hun firma opgebouwd tot een wereldonderneming (er staat een enorme fabriek als je richting Iphofen rijdt) voor gipsverwerkende industrie.
Het museum heeft een permanente tentoonstelling over de griekse-,romeinse-, mexicaanse-, egyptische en peruaanse geschiedenis. Ze hebben replica’s(eigenlijk afdrukken) gemaakt van elders tentoongestelde vondsten. Knauf maakt zelf afdrukken hiervan door met siliconen en gips mallen te maken en deze dan weer af te drukken en te verven/beschilderen. Dit zijn vaak grote projecten waar soms weken met veel mensen aan gewerkt wordt. Alles is op ware grootte. Was zeker interessant! Helaas mochten er geen foto’s gemaakt worden.
Ook hebben ze regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Nu was er een tentoonstelling over thee. De geschiedenis hiervan, serviezen uit vele landen, theekommetjes etc….

Tegen kwart over drie waren we weer terug.

De lucht betrekt en het ziet er soms dreigend uit, maar volgens mij krijgen we er niet veel van mee. Het blijken slechts een paar druppels te zijn.