Naar Rouen / Clères

Vanuit Bertangles zijn we op weg naar Rouen gegaan. Dat is een grote stad op ongeveer de helft van de afstand naar Omaha Beach. Omdat we te knieperig zijn om de Peage te rijden heb ik mijn routeplanner ingesteld op het vermijden van tolwegen. Dat kan ze goed. We zijn daardoor alleen wel vier uur onderweg voor een rit van ruim 150 km. Aan de andere kant is het snelwegrijden zo saai dat ik moeite heb wakker te blijven. Deze routes gaan voor een groot deel over de smalle D-weggetjes door dorpjes en steden. Lekker sturen dus. Opletten op tegemoetkomende vrachtwagens en bussen zodat je op tijd in een oprit of zo kunt uitwijken. Daar houd ik van. Dat houdt me wakker.

Eerst nog even bij de enorme Carrefour in Amiens boodschappen gedaan, daarna op pad naar een overnachtingsplaats in Montville. Dat ligt ongeveer 9 km boven Rouen en staat volgens ons Appje goed aangeschreven. Helaas bleek die plaats behoorlijk vol en de enige beschikbare plek was te kort en niet vlak zodat we teveel en naar de verkeerde kant overhelden. Weer op pad dus.

De dichtsbijzijnde plaats was in Clères, zes kilometer terug nar het noorden. We waren er al langsgekomen dus hadden een idee waar het was. Een slecht idee naar bleek, want ik reed de inrit voorbij en kwam op een straat die omhoog de helling op leidde. Een vriendelijke lokale heer die ons in zijn auto tegemoet kwam seinde met zijn lichten. We stopten naast elkaar en hij maakte ons duidelijk dat we één inrit te ver waren. Er moest dus worden gekeerd. Dat lukte een stukje verderop waar een brede zijstraat was. Daar kon de aanhanger achteruit ingestoken worden.

De plaats zelf was ruim, vlak, eenvoudig en uitermate geschikt. Stroom en water komen uit een automaat die met een “Jeton” geactiveerd kan worden. Dat is een munt die je in het dorp kan kopen voor € 4,50. Dat hebben we dus niet gedaan, Voor dat geld krijgt men namelijk maar 1 keer water (hooguit 100 liter) of maar 6 uren stroom. Dat vonden we wel erg veel geld. Bovendien kunnen we makkelijk drie dagen op de accu’s en hebben dan geen stroom van het net nodig. Met water kunnen we ook ruim drie dagen uitkomen, hoewel dat onze “stankcirkel” iets uitbreidt. Maar een kniesoor die daar op let.

Achter de plaats was een sportcomplex met daaromheen een in een heel ruime opzet een wandel- trimpad. Ideaal voor de honden dus. Wel netjes de keutels opruimen.

Vanuit Clères konden we met de bus en naar later bleek ook met de trein naar Rouen. Dat laatste hebben we dan ook gedaan. Was aanmerkelijk sneller.

Hierna wat foto’s van Clères