Forges Les Eaux

Hier een paar foto’s genomen in Forges Les Eaux. Een aardig plaatsje waar we twee nachten hebben gestaan. De camperplaats is een grote geasfalteerde plaat, maar we staan er voor €7,50 per dag inclusief stroom. We willen het dorpje even in en het is erg warm. Dus de airco aan voor de honden. Er is ook een camping, maar die is gesloten. We kunnen wel via de camping naar het centrum lopen. Achter de camping komen we dan in een parkje waarvan men denkt dat het een de schrijver van Madame de Bovary heeft geïnspireerd. Die heeft hier namelijk een tijd gelogeerd.

Het kerkje is erg aardig. Niet te groot, mooie tegelvloer. Verder staan er wat vakwerkhuisjes en wat gebouwen uit de kennelijk bloeiperiode in de 19e eeuw.

We wilden graag naar de chinees, maar die bleek dicht. Goede raad was duur, waar nu naar toe? Pizza? Neee, Turks? Neee. Er bleek een Marokkaans restaurant in het plaatsje te zijn. Dat hadden we geen van beiden nog gegeten, dus daar naar binnen. Couscous met drie soorten vlees en een heerlijke pan groenten met saus. Erg lekker.

Foto’s:

 

[tb_google_map]