Soest

We wilden eigenlijk doorrijden tot Velbert om donderdag het Neanderthal Museum te bezoeken. Dat hebben we dus niet gered. We waren wat later weg als gepland en moesten toen ook nog op zoek naar een tankstation. Mijn routeplanner staat ingesteld op de meest economische route en daardoor rijden ve vaker door de rimboe. Dat vinden we veel leuker dan de Autobahn maar op die kleine landweggetjes vind je weinig tankgelegenheden. Uiteindelijk is dat wel gelukt maar inmiddels was het al na vijven. We zijn daarom neergestreken in Soest (spreek uit: Soost). Een aardig stadje met een mooie Altstadt met vakwerkhuizen. Uiteindelijk hebben we besloten het Neanderthalmuseum te laten schieten en donderdag de stad te bezoeken. Bleek een goede beslissing te zijn. Mooie kerken, rondwandeling met verklarend borden. Wij dus voortvarend aan de wandeling begonnen. Een paar kerken hebben we bezocht, maar toen liepen we in een half uur tijd vier keer verkeerd. Je hebt toch een kaartje nodig om die wandeling te kunnen lopen. Er zijn wel routetekens, maar niet altijd is de volgende zichtbaar. Dan sta je dus op een splitsing en kan niet vinden welke kant het dan op moet. Vermoeiend en frustrerend. Na een uur of anderhalf lopen hebben we het opgegeven en zijn wat gaan drinken.

’s Avonds de stad weer in om bij Brauhaus Zwiebel te gaan eten dat was waar ik op ludieke maar niet mis te verstane wijze door de serveerster werd gecorrigeerd. Zo leerde ik dat het Soost is en niet Seust. Allebei heerlijk gegeten en genoten van het Soester Dunkel.

 

[tb_google_map]