Eerste stop: Meppen, Emsland

Hallo allemaal, we zijn weer op pad.

Zaterdag 29 december om ca. 13:00 uur vertrokken voor onze korte wintervakantie. De afgelopen dagen zijn de kinderen en kleinkinderen in Rees op bezoek geweest. We hebben samen een heerlijke kerst beleefd met veel plezier en kado’s.

Onze eerste stop is in Meppen. Doordat ik bijna elke week een dag in Emmen werk, kom ik er heel vaak langs, maar was er nog nooit geweest. Dat moest maar eens veranderen en dus streken we neer bij het Emsbad. Een heel aardige Stellpaltz waar op het parkeer terrein dit keer (tijdelijk natuurlijk) ook een aantal wagens van kermisexploitanten stonden. Geen probleem dus. Alleen jammer dat het regende.

 

We vielen met onze neus in de boter, want er was ook een grote circustent op het neventerrein opgezet. In eerste instantie dachten we dat het om een klein circus ging, maar er was in de tent muziek te horen op een geluidsniveau dat een circus niet waarschijnlijk meer was. Wat bleek, het was de avond dat het legendarische Christmas Metal Festival werd gehouden. Dat paste ook helemaal bij de geluidsdruk die we voelbaar in de camper beleefden. We zijn niet snel uit het veld geslagen en stelden vast (dankzij de zegeningen van het internet) dat de laatste act om 22:10 zou beginnen. Om middernacht verwachtten we dan ook een normale nachtrust. E dat bleek ook het geval.

Meppen zelf is een leuk stadje met een heel aardig raadhuis, een proosdijkerk en een museum. Zondag bleek waar de wagens van de kermis exploitanten thuishoorden, er was een stadfeest met kraampjes en “Verkaufsoffenen Sonntag” geprganiseerd. Alle parkeerterreinen vol en de stad ook. Erg gezellig. We hebben een kleine stadwandeling gemaakt en met wat aankopen de middenstand  gestimuleerd zoiets volgend jaar weer te organiseren.

Vanavond lekker naar de chinees en morgen boodschappen doen en weer verder. Op naar Wilhelmshaven.

Ik heb een leuk adres van Juerg Wrubel gekregen waar je met je telefoon je rit kunt volgen en dan kunt laten afspelen met foto’s en zo. Kijk maar eens of je het leuk vind. Ik heb niet de hele rit gedaan, maar zal dat morgen wel doen. Als ik er aan denk dan.

Link naar Relive