Dinsdag 28 december en Woensdag 29 december 2021

Dinsdag geen bijzonderheden.

Vandaag, Woensdag, gaan we weer rijden. We tanken hier water en laten het vuile spul hier weglopen bij het verzorgingsstation (op z#n Duits noemt men dat ver-en entsorgen).

We besluiten naar Hattingen te gaan in Nordrhein Westfalen. Daar zijn de coronaregels iets soepeler. In Hattingen is de Henrichshütte. Dit is een park waar jaren lang ijzer en staal verworven, gesmeed en gewalst werd. Nu is het een industriemuseum. In de winter is er vanaf 17 uur een prachtige laser lichtshow langs een 1.5 km. lange route. Roel heeft hiervoor vanavond kaarten besteld. Hopelijk is het dan droog want het is al de hele tijd regenachtig.

Op de stellplatz Ruhrtal in Hattingen vinden we nog net een plekje voor een nacht. Bijna alle plaatsen zijn gereserveerd vanaf morgen door een groep camperaars.

Wanneer Roel de stroomkabels uit het luik van de camper wil halen merkt hij dat er een hele laag water tussen de dubbele bodem staat. HELP!!!!!! We schatten dat er zo 100 liter water instaat. Na enig zoeken blijkt dat de pakking van de waterpomp eruit geschoten is. Ws. is dit gebeurd bij het water tanken in Uelsen omdat er daar veel druk op staat. Roel doet de pakking terug op z’n plaats welke gelukkig nog heel is. Met een slangetje hevelt Roel wat water uit de camper. Maar alles wat in de luiken zit en op de bodem lag is dus nat. Met dat regenachtige weer is dat ook niet droog te krijgen. We besluiten naar huis te rijden.

Eind van de middag zijn we thuis. We halen al het natte spul eruit zodat dit kan drogen. Verder maken we de garage en ruimtes achter de luiken, voor zover het gaat, droog. We zetten de kachel hoog zodat het kan drogen.

Dat wordt dus thuis slapen. Helemaal vergeten om er foto’s van te maken.