Besalù

Besalù is een klein plaatsje in het noorden van Spanje met een grote geschiedenis. De Stad is zelfs nog een tijd een Bischopszetel geweest. De kerk is dan ook behoorlijk groot.

We hebben gestaan op de aangewezen Camper parkeerplaats. De meeste van deze plaatsen hebben een service station om te legen en water te tappen, zelden elektriciteit. Op deze Area Parking Autocaravanes mag je in Spanje overnachten, maar geen camping-gedrag vertonen. Dat wil zeggen, je mag geen stoeltjes buiten zetten, geen luifel uitdraaien en soms zelfs geen pootjes gebruiken. Nu moeten deze regels natuurlijk ook gehandhaafd worden en daar denkt elke gemeente anders over. Wij hebben een aantal keer van zo’n plaats gebruik gemaakt en zijn terughoudend geweest door alleen het losse zonnepaneel en de pootjes te gebruiken. Andere mensen gedroegen zich ook ongeveer zo. Nergens problemen mee gehad, maar wel een keer de gemeentepolitie op het terrein gezien.

Maar genoeg over camper-perikelen. Besalù heeft een heel gezellig, maar wel wat toeristisch oud stadsgedeelte. Een absoluut highlight is de brug met poort en toren die de ingang vormde. Er is ook nog een oude Mikwe (joods ritueel bad) op de plaats waar vroeger de synagoge stond. Bekijk de foto’s en bezoek met het linkje de Wikipedia pagina voor meer informatie.