Dag 22

3 augustus 2013

Weer op tijd op en weer een warme dag.
Weer rijden want we moeten weer richting huis.We willen richting Coburg. Hier waren we ongeveer 13 jaar geleden ook een paar dagen, maar we willen graag nog eens naar het museum van Schloss Coburg.
Er is een stellplatz in Coburg, maar dat is op een parkeerplaats en er is geen stroom. Met de honden is het met dit warme weer niet te doen om ze zonder airco in de camper te laten. Het dichtste bij is camping “Sonnland” in Sesslach. Deze is niet al te duur en ligt zo’n 15 km. van Coburg. Hopelijk is de camping niet vol en rijdt er een bus o.i.d. naar Coburg.

Zo rond 13.30 vertrekken we. Eerst weer ent-/versorgen. Lisa en DJ (honden) volgen het met belangstelling.

We vervolgen de B85. Het eerste gedeelte is wel weer bosrijk. Tot Amberg heb je aan je linkerzijde Naturpark Hirschwald.

In Amberg zelf zie je vanaf de B85 de toren van de Sankt Martin.

Vanaf Sulzbach-Rosenberg tot Auerbach ook weer een mooi glooiend bosgebied. Aan de linkerkant is de Frankische Schweiz en aan de rechterkant een natuurpark.

We rijden door een redelijke stad, “Pegnitz”.Hier bij de Lidl even “onze” koffie gekocht. We zetten koffie met zo’n Itliaans koffiepotje. En altijd is het zoeken naar goede koffie. Vorig jaarvond ik espressokoffie bij Lidl en deze vonden we prima. Ik had vier blikjes koffie gekocht en ben nu met de laatste bezig.

Na ongeveer 26 km. krijg je de stad Bayreuth. Hier heeft Richard Wagner gewoond.
Mooie kerktorens.

Ook mooie huizen.

Rond 16 uur komen we aan in in Sesslach. Een redelijk rustige camping. Er zijn 11 veldjes in etages, met 8 of 9 plaatsen.
wij staan op een trekkersveld .

Het was wat minder warm dan gisteren en we zijn lekker even buiten gaan zitten.
Tegen 18 uur neemt Roel een hefe weisse en ik mijn roseetje.

’s Avonds staan we met nog een caravan op dit veld.