Vandaag een rijdag en boodschappen.

Vandaag lekker uitgeslapen en op ons gemak de camper ingepakt. We hoeven maar een uur te rijden, dus we hebben tijd zat. Water getankt (alles weer vol) en het vuil afgelaten. Het is een zogenaamde rijdag. We gaan vandaag naar Gelsenkirchen-Nienhausen. Maar eerst nog even boodschappen doen. Hemer heeft een heel aardig inkoopcentrum met een Lidl, Aldi en een mooie Edeka. Er zit hier zelfs een Action. Werd bevoorraad door een NL vrachtwagen.

Er zit kennelijk een lekje in het dak van de aanhanger waardoor er een plasje water op de bodem blijft staan in de hoek bij de zijdeur. Daar moet ik nog wel iets aan doen als we thuis zijn. Omdat we de luchtveren achter leeg laten lopen als we overnachten, we staan anders niet vlak genoeg, staat de aanhanger eigenlijk altijd met de voorkant iets naar beneden. Het hemelwater loopt daardoor dus naar voren en de hoek in en kennelijk is daar iets niet helemaal dicht. Gelukkig is alles van watervast multiplex, dus het kan wel wat hebben. As de wagen thuis geparkeerd staat, draai ik het neuswiel helemaal uit zodat het water naar achteren wegloopt. Daardoor is het me niet eerder opgevallen.

De Stellplatz in Gelsenkirchen ligt vlak bij een Sauna en een tramhalte naar Zeche Zollverein in Essen. Daar willen we morgen gebruik van maken. We staan om 7 uur op en nemen de tram van 9:24 Uur. Na het bezoek aan Zollverein ga ik nog even lekker de sauna in.

Ik heb er zin in.

Bij de Stellplatz aangekomen blijkt het Kerstcicus Gelsenkirchen er te zijn neergestreken. Althans, op een terrein ernaast, dus we kunnen wel blijven overnachten, maar het feestje is wel hoorbaar. Bovendien staan er nu overal auto’s van bezoekers in de straat en de omliggende parkeerterreinen. Een gezellige drukte hier. Kijken of we het redden om om 7 uur op te staan. Wie weet zijn we dan al lang wakker, of helemaal kapot.

Ik heb er (nog steeds) zin in.

[tb_google_map]

 

2 gedachten over “Vandaag een rijdag en boodschappen.

  1. Hallo vakantiegangers! Inloggen gelukt.
    Ziet er heel relaxed uit. Lekker genieten in de sauna.
    Doei doei, :-):-):-) xxx

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.