Guilty pleasure

Woensdag zijn we een half uur rijden verderop gegaan. Naar Oberhausen. Daar is een belachelijk groot winkelcentrum álá Amerikaanse Mall. Dat heeft een grote aantrekkingskracht, zoiets als McDonalds. Je wilt het, maar als je het dan hebt, vraag je je af waarom eigenlijk. Zo verging het mij gisteren ook. Het lijkt me dan weer heel erg leuk om naar zo’n Shopping Paradise te gaan, maar als ik er dan een half uur rondgelopen heb en nog maar de helft van de winkels heb gezien, ben ik het al weer helemaal zat. Geef mij dan toch maar een bouwmarkt. Daar kan ik uren rondsnuffelen. Ina heeft trouwens precies hetzelfde. Ik ben gelukkig.

Voor mijn sub-hobby flightsimulator heb ik een nieuwe game-computer nodig. In Centro is een grote vestiging van Saturn, de Duitse variant van de Mediamarkt. Die verkopen ook computers en ik wilde even naar de specificaties en de bijbehorende prijzen kijken. Viel een beetje tegen. Ik denk dat ik de componenten op eBay koop en het systeem zelf ga bouwen. Lijkt me ook een leuke ervaring.

Daarnaast hebben we nog naar kleding gekeken. Viel ook een beetje tegen. In mijn maat hebben ze eigenlijk maar twee categorieën, té duur of té lelijk. Niks gekocht dus. Na veel passen weet ik nu wel wat mijn maat is. Nee. Gaat je niks aan.

Ze hebben hier ook een van de weinige officiële Apple Stores. Ook een belevenis. Alle medewerkers hebben een rood shirt aan. vallen dus enorm op. Het nerd-gehalte in die store is gigantisch. Maar nergens prijzen. Tafels vol apparatuur met aan elke tafel een en soms twee Apple-mensen. Je mag overall aanzitten en op drukken, maar als je wilt weten of je het kan betalen moet je een verkoper vragen. Slim van Apple, maar voor ons reden om dáár in elk geval géén Apple te kopen.

We wilden eigenlijk maar één dag blijven, maar besluiten morgen toch nog even naar Sea-Life te gaan. Dat is ook hier. Mooi aquarium.

 

[tb_google_map]