Sea Life Oberhausen

Donderdagmiddag zijn we naar Sea Life geweest. Mooi aquarium naast de Centro. Het is een heel doordacht opgezet concept. Rond een grote centrale tank van 6 meter diep, gevuld met pakweg 3500 kubieke meter zeewater, is een spiraalvormige rondgang gebouwd. Vanuit die rondgang met een groot aantal kleinere maar ook grote aquaria zijn verschillende inkijkjes in die grote tank gemaakt. Er is een glazen tunnel op de bodem van de tank waar je als het ware door het water loopt. Erg leuk gedaan allemaal. Mooie collectie ook. Verschillende haaien- en roggensoorten, makrelen, tonijn, murenes, garnalen, anemonen, zeesterren, noem maar op. Naar eigen zeggen leven er 5000 dieren. Veel wordt zelf gekweekt, o.a. de haaien. Je kunt voor twee euro p.p. in een bootje met glazen bodem in het water van de grote tank kijken. Je krijgt dan uitleg over de vissen die je ziet van een medewerker. Erg leuk. Het is niet goedkoop, maar ik vond het wel de moeite waard.

Ik heb een paar foto’s gemaakt. Ze zijn niet allemaal mooi scherp, maar dat komt door het glas en het schemerige licht.

 

[tb_google_map]