Mulhouse

Ik ben een paar dagen weggeweest. Geen WIFI verbinding, kon slecht uploaden. Werk nu weer een beetje bij.

9 juni doorgebracht op de Camping de l’ill in Mulhouse. Gemeentecamping met eenvoudige maar adequate voorzieningen. Met de ACSI Card voor ca. € 12,50 per nacht all in. “Kann mann nicht mekkern” zoals men in Duitsland zou zeggen.

Ina heeft vandaag het eerste droogrek volgewassen en ik ben vanmiddag naar de befaamde Cité d´autmobile geweest. Dit is een (inmiddels) Nationaal Automobiel Museum. De collectie is gebaseerd op de initiële collectie van Fritz Schlumpf, een gefortuneerde textielmagnaat. Een groot deel bestaat uit Bugatti’s waar de man een duidelijke voorliefde voor had. Dat maakt dat het tijdsbeeld een beetje scheef is komen te liggen, maar voor de liefhebber is dat geen enkel bezwaar. Hier staan bijvoorbeeld twee van de ooit zes verkochte Bugatti Royales. Prachtige monsters van 6 meter lang met een gewicht van meer dan drie ton en 300 PK onder de kap. Een kap die overigens meer dan helft van lengte van de auto besloeg.

Ik ben een aantal jaren geleden al eens met Ina geweest, maar dit keer was er ook een show met bekende rijdende exemplaren uit de auto-geschiedenis. Ik heb er een paar filmpjes van gemaakt, maar ik kan die nu niet uploaden. Daarnaast natuurlijk een macht aan foto’s

 

« van 2 »