Hotel en uitzicht Shanghai

Even een paar foto’s van mijn hotelkamer in Shanghai. Een interessant ontwerp. De douchecel is geheel van glas. Net als de toiletruimte. Er hangt alleen een jaloezie voor de douchecel. Theoretisch kun je dus van een tegenoverliggend gebouw door het raam en door de douchecel kijken naar iemand die op de plee zit. Het uitzicht is wel leuk.

De volgende morgen sta ik in de douche naar een handdouche te kijken die ik nergens aan de muur kan hangen. Onder licht profaan taalgebruik besluit ik dan maar met de hand te douchen. Ik houd de douchekop zorgvuldig van mij af gericht en draai de kraan open. Daarop plenst een golf water uit de ingebouwde regendouche in het plafond. IJskoud natuurlijk. Dat had ik niet zien aankomen en ik sprong zo snel opzij dat het voor de argeloze toeschouwer moet hebben geleken alsof ik op twee plaatsen tegelijk was. Avontuur bestaat niet, slecht verkennen wel :-).