De toerist in Shanghai

Aan het einde van de werkdag (donderdag 11 april) heb ik besloten toch maar even naar de Bund te gaan. Dat is een promenade aan een bocht in de rivier de Huangpu, een zijriviertje van de Yangtze, waar de beroemde Sjanghai Pearl Tower staat. Het symbool van de Sjanghai skyline. Ik was nogal moe en dacht eigenlijk niet te gaan. Dat kermisachtige is niet echt iets voor mij. Maar in Sjanghai geweest zijn en dat niet bezoeken is wel erg blasé. Dus ik om een uur of zes naar de metro.

Een collega had me uitgelegd hoe ik van het hotel naar de Bund kon komen. Dat heb ik dus gedaan. Gelukkig zijn veel aanwijzingen en borden tweetalig, dus ik kon vrij makkelijk mijn weg vinden. En de mensen zijn behulpzaam en vriendelijk.

In de metro word ik aangesproken door een klein vrouwtje, in het Engels. Of ik wist waar de Bund was? Ik zei dat ik daar ook naar op weg was en we vroegen de weg bij een info-balie. Daarna zijn we samen opgetrokken en hebben later samen wat gegeten. Ze bleek Australische te zijn, en had een duidelijk Hindoestaans accent. Gezellig.

De foto’s spreken voor zich. Op de Bund ook veel bruidsparen die foto’s lieten maken met de verlichtte gebouwen op de achtergrond. Daarna iets gegeten in een lokaal Foodplaza. Dat is een etensmarkt ondergronds. met een roltrap naar beneden an daar allemaal stalletjes met allerlei eten. Lekker en goedkoop. een bord vol voor nog geen €4,-

« van 2 »

Een gedachte over “De toerist in Shanghai

  1. Wauw, mooie foto’s. Grappig hoe mensen in de menigte zijn om iedereen hetzelfde beeld te geven. Indrukwekkend is het al wat uit de grond was gestampt. En wat doet Roel, hij lacht om een ​​metgezel, dus hij is niet zo eenzaam. 😉

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.