Zomervakantie 2019

De eerste etappes

Het weekend hebben we nog Schuttersfeest gevierd, maar maandag zijn we daadwerkelijk vertrokken. Naar Kalkar. Dat ligt een kilometer of 12 verderop. Daar hebben we een dag vrij genomen om uit te rusten van de maandag. Want er moest natuurlijk nog van alles gedaan worden. Onkruid wieden, huis schoonmaken, laatste dingen in de camper laden enzovoort. Aan het eind van de dag konden we vertrekken, maar waren we bekaf.

 

Van Kalkar zijn we naar Sedan gereden waar de camping gesloten bleek. Ook leuk als je net zes uur in de auto hebt gezeten. Dus een plekje in de buurt gezocht. 10 kilometer verderop in de goede richting een gratis staanplaats om te overnachten. Aan het water bij een jachthaventje. Leuke plek. Auto neergezet en de TV aan. De antenne gaat dan zelf de satelliet opzoeken. Na een tijdje horen we een raar getik dat uit de kast lijkt te komen. Blijkt dat de schotel plat achterover op het dak ligt en tegen het dakluik is vast gelopen. Als een haas de boel gestopt en de schotel weer ingeklapt. Dat ging dus helemaal fout. De schotel hing helemaal buiten de auto. Was dus duidelijk versteld geraakt. Dus, eraf dat ding en weer opnieuw instellen. Inmiddels heb ik hem al zo vaak uit elkaar gehaald dat het gewoonte dreigt te worden. Na een uurtje stond hij weer op het dak en was weer in zijn rustpositie gelopen, maar nu bleek er een kortsluiting in de LNB te zitten. Dat lag duidelijk aan het kabeltje dat na 20 jaar in de zon en de nodige schade door monteren en demonteren de geest had gegeven. Nieuw kabeltje natuurlijk niet bij me. Dus een paar dagen zonder TV. Ook niet erg.

 

Het plan was om donderdag door te rijden naar de regio Gien waar we met onze kastelentocht willen beginnen. Dat ging niet door omdat we in Epernay door een wegafsluiting omgeleid werden, maar een bordje misten en rondjes reden. Al met al verloren we daar zoveel tijd dat ik geen zin meer had. Dus een tussenstop in Troyes ingelast.

 

Na dat weekje lanterfanten zijn we uiteindelijk vrijdag op de camping Bois Girault in Arrabloy bij Gien beland. Dat is een boerderijcamping van Sam en Marieke Coppoolse. Hun website vind je hier. We zijn hier al eerder geweest. Ina een paar keer met de bewoners van de Hartenberg waar ze indertijd werkte en later samen nog keer op onze huwelijksreis. Dat was dus in 1988 voor het laatst.