Chateau La Bussiére

Vandaag, 13 juni 2019, naar het kasteel La Bussiére. Een rondritje van totaal ca. 23 km. We komen op de terugweg ook nog langs een ander kasteel, maar dat is nog gesloten. We kunnen daar niet in.

 La Bussiére is een leuk slot van de landadel. Leuke verassing was de grote collectie van sportvis attributen. Een veelheid aan boekjes, hengels, kunstaas, molens, gebonden kunstvliegen, palingspiesen etc. Erg leuk. Ook leuk om te vermelden was de duiventil waar destijds een vergunning voor nodig was. Duiven werden gehouden voor berichten, maar ook en vooral voor het vlees. Maar ze werden niet gevoerd. De duiven moesten in hun eigen levensonderhoud voorzien. En om te voorkomen dat er teveel duiven kwamen die vervolgens grote schade aan de oogsten zouden toebrengen mocht er maar 1 duiventil in de gemeente staan. Vergis je niet, deze duiventil was gevestigd in een oude wachttoren en had 1459 broedplaatsen. Dat zijn dan 3000 duiven mét hun kuikens. Gigantisch dus. De mest werd gebruikt in de moestuin voor de groenten. Een paar foto”s in Komoot, de rest in de galerij.