Naar Sully sur Loire

Het is tijd om Sam en Marieke gedag te zeggen en naar ons volgende kasteel te gaan. Dat wordt Sully sur Loire. Een rit van een kilometer of veertig. Onderweg nog even boodschappen doen in Gien.

Het kasteel Sully is al erg oud, van de middeleeuwen, maar is door de tijd voortdurend aangepast en uitgebreid. Uiteindelijk is het in 1965 in bezit van het arrondissement Loire gekomen. Toen was het helemaal leeg en deels vervallen. Het Arrondissement heeft de boel weer veilig gemaakt en opgknapt. een aantal ruimtes zijn weer gevuld met meubels uit verschillende periodes van het bestaan van het kasteel. Het jongste is van de jaren 30 en is ingericht als het kantoor van de rentmeester.

Op de foto’s zie je de verschillende stijlen en leeftijden.

We hebben hier prettig gestaan op de gratis Camperplaats. Wel druk, maar toch heel rustig.