Amboise

Zaterdag 22 juni rijden we naar de camping Jardins Botanique in een klein plaatsje een kilometer of 6 oostelijk van Amboise. Amboise heeft ook een koninklijk paleis en op befietsbare afstand ligt het kasteel van Chenonceau dat ik ook erg graag wil bezoeken. Op weg naar Amboise nog een lekke band gekregen. Kennelijk had eenauto een schroef verloren en die had zich in mijn rechtervoorband gebed. het viel ons op doordat de kop van de schroef een raar tikkend geluid op het asfalt maakte. Even gestopt en aan de band gevoeld, ja hoor een vastzittend object. Maar geen hoor- of voelbare lekkage. Misschien hebben we geluk en is hij niet helemaal door. We proberen naar de camping te rijden om daar onder veilige omstandighedende schroef te verwijderen. Dat mocht niet zo zijn. Na een kilometer of 20 hoorde ik een vreemde knal en een luid ruisen. Even later hoorde je de wangen van de band plooien. Auto direct gestopt, we reden op een landweg, en de gevarendriehoek uitgelopen. Wiel gewisseld en weer door. Doordat de auto bijna 40 centimeter omhoog moet om het wiel eraf te krijgen, (vering en hoogte van de band) kan dat alleen met de standaard schaarkrik. en die heeft in verband met de krachtsinspanning geen omslag, maar een ratelsleutel. Zo ben je dus tien minuten bezig alleen om de auto omhoog te krijgen

Plat
IMG_8088
Eindelijk eraf
En weer vast

Vandaag, Zondag 23 naar Amboise. Met de fietsen. Ik gebruik een Tahuna One Classic navigatie voor fietsers. Fantastisch ding. Ingesteld op Mountainbike (zie onze fietsen) worden met grote regelmaat over zandwegen en door het bos gestuurd. Hartstikke leuk. Onze fietsen trekken zich er niets van aan. Sturen feilloos, zelfs door mul zand. Het is een kilometer of 9 naar het kasteel, klein half uurtje dus. We gaan niet zo heel snel.

 

Het kasteel ligt imposant hoog op een berg aan de rivier de Loire. Om er te komen moet er dus een lange trap bklommen worden en in de berg uitghouwen loopt een schroefvormige gang die breed genoeg en niet té steil voor een aanspanning (paard en wagen) is. Ook hier weer dat gevoel van: helemaal anders.

 

Natuurlijk ook hier weer een klein ziljoen foto’s. Ik weet het, het zijn er eigenlijk teveel, maar er is zoveel moois, kan ik niet uit kiezen.