Fougères-sur-Bièvre

Het volgende kasteel ligt ongeveer 18 km van de camping, maar met onze superfietsen is dat geen enkel probleem. In ongeveer drie kwartier waren we ter plaatse. Gelukkig waren we lui genoeg om wat later te vertrekken. Toen we aankwamen was het kasteel nog gesloten. Nog ongeveer twee minuten. Dus eigenlijk waren de uitslapers precies op tijd 🙂

Dit kasteel is nog een mooi middeleeuws exemplaar. Een beetje een schoolvoorbeeld van een ridderkasteel. We hebben weer genoten. We kregen hetzelfde gevoel als toen we de grottentoer maakten. Je denkt elke keer dat je ze zo onderhand wel gezien hebt en dan sta je toch weer verwonderd om je heen te kijken. Hier dus ook. Een heel eenvoudig ingericht wachtkasteel met een eeuwenlange werk-functie achter zich. De foto’s spreken voor zich.