Cheverny

In Cheverny staat, jullie raden het al, het kasteel van Cheverny. Dat is een bijzonder kasteel omdat het model heeft gestaan voor het kasteel Molensloot dat Kapitein Haddock kocht en waar hij met professor Zonnebloem zijn intrek nam. In latere verhalen lijkt het dat Kuifje daar zelf ook woonde, maar dat werd nooit echt uitgesproken. Het echte kasteel heeft twee vleugels meer dan Molensloot van Haddock, maar de rest is nagenoeg nagetekend.  

Binnen erg leuk ingericht, helaas hebben de eigenaren, ik denk om nog wat bij te verdienen, een andere expositie opgenomen. Deze bestaat uit een groot aantal objecten van een bekend merk bouwsteentjes, die in bijna elke ruimte tussen de stijlmeubelen staan opgesteld. Op een deel van de foto’s waren ze niet te vermijden.

Wat we wel erg leuk vonden was de expositie over Kuifje in een van de bijgebouwen. Heel leuk gedaan.

Dan rest nog te melden de meute die in de grote kennel is ondergebracht. Heel interessant. Vooral de grootte van de honden was indrukwekkend. Dat zijn echte lummels. Ik had ze graag een keer door het bos zien vliegen. Lijkt me een geweldig gezicht en gehoor. De honden zijn zeer gedisciplineerd. Er is een demonstatie om 11:30 uur als ze gevoerd worden. Kijk hier maar naar een youtube videootje, we waren er zelf helaas niet bij.

Het echte kasteel
Het echte kasteel zonderd e vleugels
Kasteel Molensloot