Het Pinksterweekend, de start.

De eerste dagen van onze vakanties brengen we meestal ergens in de buurt door. We komen dan even bij van de drukte die een vertrek altijd voorafgaat. Zo ook deze keer. We zijn neergestreken op de Stellplatz Den Heyberg (51.556N, 6.186O) in Twisteden. Vlak bij het boerderijpretpark/maisdoolhof Irrland. Hier hebben we besloten de pinksterdagen door te brengen. ook omdat andere plaatsen waarschijnlijk vol bezet zijn en het moeilijk kan zijn een andere plek te vinden. Hier een paar foto’s van de omgeving, gemaakt op de terugweg van mijn brouwerijbezoek. Dit is het natuurgebied De Maasduinen. Erg mooi hier.

Op tweede Pinksterdag ben ik op bezoek geweest bij de Hertog Jan Brouwerij in Arcen. 30 minuten met de fiets vanaf de Stellplatz. Rondleiding inclusief proeven en een gratis glas. Erg leuk verteld en uitgelegd door de rondleider. Daarna nog wat bieren proeven in het tegenoverliggende proeflokaal. Ze verkochten daar een plankje met vier verschillende biertjes in kleine glaasjes. Goed idee van ze. Hier een paar foto’s van het bezoek.

Hierna gaan we verder naar Haan Gruiten voor een overnachting en daarna het Neanderthalmuseum