Neanderthal Museum

Derde Pinksterdag (dinsdag) zijn we naar Haan Gruiten (51.229N, 7.010O) gereden. Dat is een klein dorpje in de buurt van Mettmann waar het Neanderthal Museum is gevestigd. De bedoeling was woensdag op de fiets naar het museum te gaan en dus twee nachten op die SP te blijven staan. Maar de plaats was op een wandelparkeerplaats waar we voortdurend wandelaars en overnachtende Poolse vrachtwagenchauffeurs om ons heen hadden. Desondanks prima geslapen hoor, maar om nog een nacht te blijven was er niet genoeg te doen. Dus woensdagmorgen op tijd op, dan naar de supermarkt om extra boodschappen in te slaan en door naar het Museum. Daarna door naar de volgende bestemming: Stellplatz Höhenblick in Oberbrombach.

Het Neanderthalmuseum is een aanrader. Erg leuk en informatief opgezet. Het valt op dat er alles aan gedaan wordt de Neanderthaler als mens en niet als “Wildeman” neer te zetten. Er staat zelfs ergens een Neanderthaler reconstructie in modern kostuum over een balustrade te kijken. Het valt pas op dat het geen moderne mens is als er er vlak bij bent. Vooral voor kinderen is er veel te doen. Ze kunnen van alles nadoen en uitproberen, je mag ook overal aanzitten. Er waren dan ook verschillende schoolreisjes op pad. Hier onder een paar impressies.