De eerste dagen

Woensdag 9 augustus 2023

We zijn op weg. Eerst maar weer eens naar Jülich. We staan daar graag bij het Brückenkopfpark op de camperplaats. Dat is een enorm parkeerterrein op gras en er is altijd plaats. Er zijn ook plaatsen op een apart gedeelte, maar wij staan graag op het grote grasveld bij het JUFA hotel. Dat is een soort luxe jeugdherberg. Je hebt daar ook een goede WLan verbinding met het openbare en gratis netwerk van de stad Jülich.

We blijven hier drie nachten. Eerst even uitpuffen van het vertrek. We zijn altijd de laatste dagen nogal druk met camper inpakken, huis stofzuigen, moppen en dweilen etcetera. De eerste dag hebben we lekker in het zonnetje bij de camper gezeten. Prachtig weer. Beetje lezen, videootjes kijken en de barbecue aangezet. Lekkere speklapjes, schoudercarbonade, worstjes. Heerlijk gegeten.

Dag twee hebben we het park bezocht. De laatste keer dat we dat gedaan hebben was alweer een jaar of zes geleden. Het was toen een beetje op zijn retour. Oude installaties, oude hokken voor de dieren, slechte paden. Het liet beetje een vervallen indruk na. Dit jaar zag het er heel anders uit. De perken stonden mooi in bloei, er waren mooie modeltuinen en er was veel gedaan. Ik heb veel foto’s gemaakt, kijk maar hier onder.

Zaterdag gaan we door naar Pronsfeld. Dat is aan de rand van de Ardennen aan de Duitse kant.