Pronsfeld

Zaterdag 12 augustus 2023

Van Jülich naar Pronsfeld is niet zo heel ver. We rijden alleen binnendoor, dus we halen gemiddeld zo’n 40 km per uur. We hebben er dus ongeveer 2 1/2 uur over gedaan. Op een rij-dag doen we onderweg de boodschappen. In dit geval in Prüm. Pronsfeld heeft een camperplaats bij een oud station. Er rijden geen treinen meer en het spoor is omgebouwd naar een fietspad. Er is ook een mini-spoorwegmuseum in de open lucht. We zijn daar zondag even gaan kijken en hebben op het terras bij de personenwagon een heerlijk broodje gegeten.

Hier onder nog wat beestjes. Ze liepen op de muur achter de camper in het zonnetje. De mieren waren erg druk.

We hadden nog een leuk akkefietje zaterdag. De pakking van de WC-pot bleek te lekken. Ja, er was nogal wat geurigs in de kuip onder de kasette gelopen. Eerst maar eens alles schoon gemaakt en ontsmet. Lekken doet het nu niet meer, maar het bevalt me niet. Maandag gaan we naar Trier om te kijken of we daar een nieuwe pakking kunnen krijgen. Het is net als met een boot: altijd wat te doen.