Oijen, De Bierbrouwerij

29 augustus 2923

We gaan vandaag voor het eerst niet echt langs de Maas, maar nemen de snelste route. Het is in Nederland nauwelijks te doen om met onze camper binnendoor langs de rivier te rijden. De wegen en dijken zijn te smal en er ligt gevoelsmatig elke 500 m een verkeersdrempel waar we maar met 20 km/u overheen kunnen zonder de koelkast door elkaar te rammelen. Dat schiet niet op en is ook niet leuk om te doen. Tenslotte reizen we voor onze lol. Dus over provinciale wegen naar Oijen. Daar heb ik op internet een Speciaalbier brouwerij gevonden. Er is een overnachtingsmogelijkheid voor campers aanwezig. Met stroom, maar zonder service. Geeft niet, we hebben genoeg water en ruimte voor vijf of zes dagen.

Bij aankomst blijkt het een erg leuk etablissement te zijn. Enorm speelveld met reusachtige zandbak voor kinderen en een groot restaurant. Bier wordt er helaas niet meer gebrouwen dus een bezichtiging zit er niet in. Geen probleem. Het speciaalbier wordt inmiddels ergens anders gebrouwen, maar hier verkocht. Smaakte verrukkelijk. We blijven twee nachten en bezoeken de tweede avond het restaurant. Heerlijk gegeten. Ina had de gelegenheid weer eens mosselen te eten. Ik ben daar allergisch voor, dus ik nam een palet met vier soorten vlees. Erg goed bereid en met dat mooie bier erbij, zeer de moeite waard.